Hundvård – inte bara en frisyr

Pälsvård och omvårdnad
Alla hundar mår bra av pälsvård och omvårdnad, oavsett ras, pälstyp och ålder. Att regelbundet bada och borsta bort gammal päls mår alla hundar bra av, även hundar som inte friseras i övrigt. Många äldre hundar blir som unga på nytt när dom får en skön spa-behandling och att tidigt börja träna valpen i hantering är viktigt av många anledningar, inte minst vid framtida besök hos veterinären. Är valpen van att stå på ett bord och att bli hanterad, fått klorna klippta, tänderna borstade osv så ger du din hund en mycket bättre förutsättning för ett lugnt och trevligt besök hos veterinären. Genom regelbunden pälsvård och hantering upptäcker man också lättare sånt som man annars skulle kunna missa, t ex små sår, fästingar, spruckna klor, hudirritation eller infekterade ögon/öron.

Vi erbjuder det mesta inom hundvård såsom trimning, klippning, bad, kloklippning, pälsvårdskurser och valpträning.

Louise Nilsson jobbar deltid på trimmet och är utbildad och diplomerad hundfrisör och är även medlem i Sveriges Hundfrisörers Förening. När hon inte är på trimmet jobbar hon med dagisverksamheten, hundkurser och privatkonsultationer.

Pris trimning från 700 kr/h, klippning från 675 kr/h.

Har ni en ny hund?
Har du/ni en ny familjemedlem? Då kan vi rekommendera att boka en pälsvårds- & hanteringskurs hos oss. Ni får möjlighet att ställa frågor och lära er olika tekniker och knep för att sköta er hund på bästa sätt. Den vanligaste frågan vi får är: ”när ska man börja vänja hunden vid tandborstning/pälsvård/kloklippning/bada/kolla öron och tassar? Svaret är enkelt; omgående! Ju förr, desto bättre för både hunden och er. Omvårdnad, hantering och pälsvård ska vara en naturlig och regelbunden del av er gemensamma vardag. Maila till louise@dosbarbas.se för att boka.

Butiken
I vår lilla butik finns pälsverktyg, hundschampo, hundtäcken, halsband, koppel, selar, fällar och hundgodis till försäljning. Vi är återförsäljare av Pomppas fantastiska hundtäcken!

Före- & efterbilder

Följ oss på instagram