Hundkurser

Dos Barbas Måndagsmix

En blandning av kurser, inspiration och träning – för dig och din hund.

Varje måndag anordnar vi aktiviteter för dig och din hund.

Det kan handla om allt från aktivitetspromenader, lydnad, hundparkour och sökövningar till agility, doga, Lek & Lydnad och inspirerande föreläsningar.

Håll koll Instagram (dosbarbas_hundar) för att se vad som händer på måndag.

Anmälan sker till: anders@dosbarbas.se

Anmäl dig!

Hundväljarhjälp

Går du i hundköpartankar?
Att välja hund kan vara svårt. Vad ska man tänka på? Vilken ras eller blandning passar in i det liv man lever? Hur är en labrador, pudel eller amstaff egentligen?

Nu erbjuder vi dig som funderar på att köpa hund tips och råd inför köpet. Vi ger konsultation inför valet av ras eller rasblandning baserat på vad du är ute efter och den livsstil du har.

Vi delar med oss av kunskap om sånt som är bra att tänka på när valpen/hunden flyttar hem till dig, skötsel, hantering, pälsvård, stimulering, aktivering och träning.

Du får dessutom möjlighet att träffa hundar av olika raser, blandningar och storlekar för att få mer kött på benen inför ditt val av hund.

Konsultation bokas via mejl till: louise@dosbarbas.se

Anmäl dig!

Valpkurs

Alla hundar är olika och behöver olika träningsmetoder. Vi anpassar därför kurserna efter de individer (hundar) som deltar.

Under kursen får valpen bland annat jobba med kontaktövningar, att stanna och stanna kvar, komma på inkallning och gå fint i koppel.

Du får även lära dig en del om hundars språk och hur de kommunicerar. Vid ett par kurstillfällen kommer vi att gå igenom och studera detta lite närmare samtidigt som valparna får socialisera.

Dessutom får du en genomgång av hur du hanterar din hund, pälsvård och vardagsskötsel – med möjlighet att ställa massor av frågor.

Nästa kurs: Startar måndag 4 oktober.

Kurstillfällen:
måndag 4 oktober, kl 16-17.30
måndag 11 oktober, kl 16-17.30
måndag 18 oktober, kl 16-17.30
måndag 25 oktober, kl 16-17.30

Pris: 1 800 kronor.

Privatträning

Om du inte hittar någon kurs som passar dig och din hund eller om du vill få hjälp med något särskilt är du välkommen att kontakta oss för privatträning.

Vi utgår från dina och din hunds specifika behov och skapar en skräddarsydd lösning för er.

Kontakt: anders@dosbarbas.se

Priser:
700 kr för ett tillfälle á 1 timme.
1 600 kr för köp av tre tillfällen á 1 timme.

Vardagslydnad

Vardagslydnadskurser hålls löpande eller på förfrågan.

Under kursen får hunden bland annat jobba med att gå fint i koppel, sitta kvar, ligga kvar, komma på inkallning samt med kontaktövningar, följsamhet samt annat smått och gott.

Vi anpassar kurserna efter de individer som deltar.

Nästa kurs: 

Kurstillfällen:

Pris:
1 800 kronor.

Avancerad vardagslydnad

Här ökar kraven och utmaningarna på hundar och ägare.

Du och din hund får jobba med samma typ av övningar som på vardagslydnadskursen, men med betydligt svårare störningar än tidigare.

I vissa övningar får din hund vara kopplad, i andra får den vara lös, vilket ställer höga krav både på dig och din hund.

Du får dessutom jobba med dina signaler och ditt kroppsspråk i kommunikationen med din hund i högre utsträckning än tidigare.

Vi anpassar kurserna efter de individer som deltar.

Nästa kurs: Start 13 september.

Kurstillfällen:

mån 13 september, kl 18-19.30
mån 20 september, kl 18-19.30
mån 27 september, kl 18-19.30
mån 4 oktober, kl 18-19.30

Pris: 1 800 kronor.

Anmälan sker via mejl till: anders@dosbarbas.se

 

Doga

Doga är en avkopplande aktivitet som du och din hund gör tillsammans.

Du behöver inga förkunskaper och inga särskilda kläder mer än att du kan röra dig obehindrat. Alla övningar är enkla och nybörjarvänliga. En dogaklass innehåller olika yogaövningar för dig, doga, massage och akupressur för din hund samt även några övningar som ni gör tillsammans.

I doga möts vi i en gemensam aktivitet där vi är på samma plan som våra hundar. Vi jobbar med både aktivitet och vila, rörelse och stillhet. Yoga, mindfulness och meditation, släpper stress och prestation.

Vi är utomhus.

Kurstillfällen:
anmäl intresse till:
jessica@yogaladan.nu

 

Anmäl dig!

Dogapromenad & workshop

Dogapromenad
En 5-6 km lång promenad, (varje promenad har ett eget tema) med dogastopp och enklare fika till dig och din hund.

Start och mål vid Yogaladan i Attersta.

Tillfälle:
anmäl intresse till:
jessica@yogaladan.nu

Pris: 300 kronor.
Deltagare: Max 4 deltagare.

***

Dogaworkshop
Workshop med fokus på avslappning, andning, meditation och beröring, (olika terapeutiska massageövningar för din hund).

Vi inleder med en gemensam hundpromenad och avrundar med en enklare fika för  dig och din hund.

Tillfälle:

anmäl intresse till:
jessica@yogaladan.nu

Pris: 300kr

Vi är utomhus så kläder efter väder som du kan röra dig fritt i. Vi har våra hundar kopplade hela dogaklassen. Ta gärna med ett midjebälte, filt eller annat underlag att sitta på. Din hund bör vara rastad innan klassen.

 

Anmäl dig!

Barn med hund

Kursen riktar sig hela familjen, men särskilt till barn som vill ha roligt tillsammans med familjens hund. Ni får lära er enkla grunder i hur man tränar sin hund, hur man kan ha roligt på promenaden och några roliga trick.

Ni får även lära er lite om hundars språk och hur de kommunicerar med varandra och oss. Dessutom får ni prova på vardagslydnad, balansövningar, godissök i bollhav och hundslalom.

För allas trivsel och säkerhet är det viktigt att hunden trivs och fungerar ihop med andra barn och hundar samt att barnet klarar av att hantera hunden. Självklart får föräldrar hjälpa till under övningarna.

Kursen lämpar sig för barn från 6 års ålder och uppåt.

Kommande tillfällen: Anordnas vid förfrågan.

Lek & Lydnad

Lek & Lydnad är en kul träningsstund för dig och din hund! Syftet är att du och din hund ska ha roligt tillsammans och aktiviteterna passar alla hundar, stora som små, unga som gamla.

AVANCERAD
Detta är för dig som känner att du är redo att ta nästa steg. Du har god kontakt med din hund och vardagslydnadens grunder sitter.

NYBÖRJARE
Nybörjare är för dig som har valp, unghund eller är ny som hundägare. Denna grupp passar även dig som känner dig osäker på lydnadsträningens grunder eller behöver lite lättare övningar.

Kommande tillfällen: Från hösten 2021, ingår som del av Dos Barbas Måndagsmix.

Obs! Håll koll på vårt Instagram för att se när nästa tillfälle blir.

Följ oss på instagram