Hundkurser

Dos Barbas Måndagsmix

En blandning av kurser, inspiration och träning – för dig och din hund.

Varje måndag anordnar vi aktiviteter för dig och din hund.

Det kan handla om allt från aktivitetspromenader, lydnad, hundparkour och sökövningar till agility, doga, Lek & Lydnad och inspirerande föreläsningar.

Håll koll Instagram (dosbarbas_hundar) för att se vad som händer på måndag.

Anmälan sker till: anders@dosbarbas.se

Anmäl dig!

Hundväljarhjälp

Går du i hundköpartankar?
Att välja hund kan vara svårt. Vad ska man tänka på? Vilken ras eller blandning passar in i det liv man lever? Hur är en labrador, pudel eller amstaff egentligen?

Nu erbjuder vi dig som funderar på att köpa hund tips och råd inför köpet. Vi ger konsultation inför valet av ras eller rasblandning baserat på vad du är ute efter och den livsstil du har.

Vi delar med oss av kunskap om sånt som är bra att tänka på när valpen/hunden flyttar hem till dig, skötsel, hantering, pälsvård, stimulering, aktivering och träning.

Du får dessutom möjlighet att träffa hundar av olika raser, blandningar och storlekar för att få mer kött på benen inför ditt val av hund.

Konsultation bokas via mejl till: louise@dosbarbas.se

Anmäl dig!

Valpkurs

Alla hundar är olika och behöver olika träningsmetoder. Vi anpassar därför kurserna efter de individer (hundar) som deltar.

Under kursen får valpen bland annat jobba med kontaktövningar, att stanna och stanna kvar, komma på inkallning och gå fint i koppel.

Du får även lära dig en del om hundars språk och hur de kommunicerar. Vid ett par kurstillfällen kommer vi att gå igenom och studera detta lite närmare samtidigt som valparna får socialisera.

Dessutom får du en genomgång av hur du hanterar din hund, pälsvård och vardagsskötsel – med möjlighet att ställa massor av frågor.

Nästa kurs: I sommar.

Kurstillfällen:

Pris: 1 800 kronor.

Anmäl dig!

Privatträning

Om du inte hittar någon kurs som passar dig och din hund eller om du vill få hjälp med något särskilt är du välkommen att kontakta oss för privatträning.

Vi utgår från dina och din hunds specifika behov och skapar en skräddarsydd lösning för er.

Kontakt: anders@dosbarbas.se

Priser:
700 kr för ett tillfälle á 1 timme.
1 700 kr för köp av tre tillfällen á 1 timme.

Anmäl dig!

Vardagslydnad

Vardagslydnadskurser hålls löpande eller på förfrågan.

Under kursen får hunden bland annat jobba med att gå fint i koppel, sitta kvar, ligga kvar, komma på inkallning samt med kontaktövningar, följsamhet samt annat smått och gott.

Vi anpassar kurserna efter de individer som deltar.

Nästa kurs: I sommar.

Kurstillfällen:


Pris:
1 800 kronor.

Avancerad vardagslydnad

Här ökar kraven och utmaningarna på hundar och ägare.

Du och din hund får jobba med samma typ av övningar som på vardagslydnadskursen, men med betydligt svårare störningar än tidigare.

I vissa övningar får din hund vara kopplad, i andra får den vara lös, vilket ställer höga krav både på dig och din hund.

Du får dessutom jobba med dina signaler och ditt kroppsspråk i kommunikationen med din hund i högre utsträckning än tidigare.

Vi anpassar kurserna efter de individer som deltar.

Nästa kurs: Startar måndag 13 juni.

Kurstillfällen:
Måndag 13 juni kl 18-19
Måndag 20 juni kl 18-19
Måndag 27 juni kl 18-19
Torsdag 30 juni kl 18-19

Pris: 1 800 kronor.

Anmälan sker via mejl till: anders@dosbarbas.se

 

Anmäl dig!

Doga

Doga är en avkopplande aktivitet som du och din hund gör tillsammans.

Du behöver inga förkunskaper och inga särskilda kläder mer än att du kan röra dig obehindrat. Alla övningar är enkla och nybörjarvänliga. En dogaklass innehåller olika yogaövningar för dig, doga, massage och akupressur för din hund samt även några övningar som ni gör tillsammans.

I doga möts vi i en gemensam aktivitet där vi är på samma plan som våra hundar. Vi jobbar med både aktivitet och vila, rörelse och stillhet. Yoga, mindfulness och meditation, släpper stress och prestation.

Kurstillfällen:
anmäl intresse till:
jessica@yogaladan.nu

 

Dogapromenad

Yoga tillsammans med din hund och stärk kontakt, tillit och samspel genom olika yogaövningar.

Varmt välkommen på doga, en yogaklass för dig och din hund. Här möts vi i en gemensam aktivitet där vi är på samma plan som våra hundar. Vi jobbar med både aktivitet och vila, rörelse och stillhet. Yoga, mindfulness och meditation. Släpper stress och prestation.

Hundarna kommer att möta övningarna olika utifrån sina fysiska förutsättningar, känslor, bagage, aktivitetsnivå mm. Precis som vi.

Vi lär känna våra hundar på djupet genom doga; samspel i tillit, trygghet och lekfullhet. Att vara närvarande i stunden under dogatimmen och låta allt få bli som det blir. Här och nu. Din hund och du.

Vi är utomhus så kläder efter väder som du kan röra dig fritt i. Vi har våra hundar kopplade hela dogaklassen, ta gärna med ett midjebälte om du har. Lite hundgodis kan vara bra (vi jobbar i stort sett godisfritt) men till vissa övningar kan du ändå behöva något gott. Ta med en filt eller annat underlag att sitta på.

Du behöver inga förkunskaper och alla övningar är enkla och nybörjarvänliga.

Här kan du välja mellan olika dogaklasser med olika teman första lördagen varje månad i mars-juni kl 10-11.30.

Vi går en gemensam hundpromenad på ca 3 km där vi gör olika dogaövningar och bjuder på enklare fika till dig och din hund.

Varje klass är fristående så ni kan välja att vara med enstaka gång eller flera.

Start och mål vid Yogaladan i Attersta.

Anmäl dig till till:
jessica@yogaladan.nu

Pris: 300 kronor/tillfälle.

Lek & Lydnad

Lek & Lydnad är en kul träningsstund för dig och din hund! Syftet är att du och din hund ska ha roligt tillsammans och aktiviteterna passar alla hundar, stora som små, unga som gamla.

AVANCERAD
Detta är för dig som känner att du är redo att ta nästa steg. Du har god kontakt med din hund och vardagslydnadens grunder sitter.

NYBÖRJARE
Nybörjare är för dig som har valp, unghund eller är ny som hundägare. Denna grupp passar även dig som känner dig osäker på lydnadsträningens grunder eller behöver lite lättare övningar.

Kommande tillfällen: 

Obs! Håll koll på vårt Instagram för att se när nästa tillfälle blir.

Anmäl dig!

Följ oss på instagram