Hundkurser

Valpkurs

Alla hundar är olika och behöver olika träningsmetoder. Vi anpassar därför kurserna efter de individer (hundar) som deltar.

Under kursen får valpen jobba med kontaktövningar, att stanna och stanna kvar, aktivering, komma på inkallning och gå fint i koppel.

Du får även lära dig en del om hundars språk och hur de kommunicerar. Vid tredje kurstillfället kommer vi att gå igenom och studera detta lite närmare.

Dessutom får du en genomgång av hur du hanterar din hund, pälsvård och vardagsskötsel – med möjlighet att ställa massor av frågor.

Nästa kurs: Startar tisdag 10 augusti. (FULLBOKAD)

Kurstillfällen:
tisdag 10 augusti, kl 17-18.30.
tisdag 17 augusti, kl 17-18.30.
tisdag 24 augusti, kl 17-18.30.
tisdag 31 augusti, kl 17-18.30.

Pris: 1 800 kronor.

Vardagslydnad

Vardagslydnadskurser hålls löpande eller på förfrågan.

Under kursen får hunden bland annat jobba med att gå fint i koppel, sitta kvar, ligga kvar, komma på inkallning samt med kontaktövningar, följsamhet samt annat smått och gott.

Vi anpassar kurserna efter de individer som deltar.

Nästa kurs: I augusti.

Kurstillfällen:

Pris:
1 800 kronor.

Privatträning

Om du inte hittar någon kurs som passar dig och din hund eller om du vill få hjälp med något särskilt är du välkommen att kontakta oss för privatträning.

Vi utgår från dina och din hunds specifika behov och skapar en skräddarsydd lösning för er.

Kontakt: anders@dosbarbas.se
Priser: 700 kr för ett tillfälle á 1 timme.
1 600 kr för köp av tre tillfällen á 1 timme.

Lek & Lydnad

Anmälan till Lek & Lydnad sker endast på vår Facebooksida under inlägget för kommande aktivitet. Först till kvarn gäller.

Lek & Lydnad är en kul träningsstund för dig och din hund! Syftet är att du och din hund ska ha roligt tillsammans och aktiviteterna passar alla hundar, stora som små, unga som gamla.

AVANCERAD
Detta är för dig som känner att du är redo att ta nästa steg. Du har god kontakt med din hund och vardagslydnadens grunder sitter.

NYBÖRJARE
Nybörjare är för dig som har valp, unghund eller är ny som hundägare. Denna grupp passar även dig som känner dig osäker på lydnadsträningens grunder eller behöver lite lättare övningar.

Båda klasserna följs naturligtvis av den obligatoriska fikastunden.  Priset är 200 kr per hund inklusive fika.

Kommande tillfällen: Hösten 2021.

Obs! Håll koll på våra konton på Facebook och Instagram för viktig information, t ex starttid eller aktiviteten är inställd.

Doga

Doga är en avkopplande aktivitet som du och din hund gör tillsammans.

Du behöver inga förkunskaper och inga särskilda kläder mer än att du kan röra dig obehindrat. Alla övningar är enkla och nybörjarvänliga. En dogaklass innehåller olika yogaövningar för dig, doga, massage och akupressur för din hund samt även några övningar som ni gör tillsammans.

All kan yoga och doga, även den energiska, stela, rastlösa, busiga, okoncentrerade,  soffmysaren, gammal som ung, hund som människa.

I doga möts vi i en gemensam aktivitet där vi är på samma plan som våra hundar. Vi jobbar med både aktivitet och vila, rörelse och stillhet. Yoga, mindfulness och meditation., släpper stress och prestation.

Vi lyssnar inåt på vår kropp i yogan och vi får även öva oss i att bli mer lyhörda och känna in våra hundar som kommer att möta dogaövningarna olika utifrån sina fysiska förutsättningar, känslor, bagage, aktivitetsnivå mm. Precis som vi.

Vi lär känna våra hundar på djupet genom doga, samspel i tillit, trygghet och lekfullhet.

Dogakurs
(4 tillfällen hos Dos Barbas)

Här fördjupar vi och bygger vidare utifrån en röd tråd med fokus på rörelse, stillhet, andning och närvaro.

Ser fram emot att få möta er/Jessica 💕

Kurstillfällen:
16 augusti, kl 18-19.30.
23 augusti, kl 18-19.30.
30 augusti, kl 18-19.30.
6 september, kl 18-19.30.

Pris:
1 200kr

All doga bokas via mail: jessica@yogaladan.nu

Vi är utomhus så kläder efter väder som du kan röra dig fritt i. Vi har våra hundar kopplade hela dogaklassen. Ta gärna med ett midjebälte, filt eller annat underlag att sitta på. Din hund bör vara rastad innan klassen.

Anmäl dig!

Dogapromenad & workshop

Dogapromenad
En 5-6 km lång promenad med dogastopp och enklare fika till dig och din hund.

Start och mål vid Yogaladan i Attersta.

Tillfälle: Söndag 22 augusti, kl 10-12.

Pris: 300 kronor.

***

Dogaworkshop
Workshop med fokus på avslappning, andning, meditation och beröring, (olika terapeutiska massageövningar för din hund).

Vi inleder med en gemensam hundpromenad och avrundar med en enklare fika för  dig och din hund.

Tillfälle: 5 september, kl 10-12.
Pris: 300kr

All doga bokas via mail: jessica@yogaladan.nu

Vi är utomhus så kläder efter väder som du kan röra dig fritt i. Vi har våra hundar kopplade hela dogaklassen. Ta gärna med ett midjebälte, filt eller annat underlag att sitta på. Din hund bör vara rastad innan klassen.

All doga bokas via mail: jessica@yogaladan.nu

Anmäl dig!

Barn med hund

Kursen riktar sig hela familjen, men särskilt till barn som vill ha roligt tillsammans med familjens hund. Ni får lära er enkla grunder i hur man tränar sin hund, hur man kan ha roligt på promenaden och några roliga trick.

Ni får även lära er lite om hundars språk och hur de kommunicerar med varandra och oss. Dessutom får ni prova på vardagslydnad, balansövningar, godissök i bollhav och hundslalom.

För allas trivsel och säkerhet är det viktigt att hunden trivs och fungerar ihop med andra barn och hundar samt att barnet klarar av att hantera hunden. Självklart får föräldrar hjälpa till under övningarna.

Kursen lämpar sig för barn från 6 års ålder och uppåt.

Kommande tillfällen: Anordnas vid förfrågan.

Följ oss på instagram