Hundkurser

Lek & Lydnad

Från och med 1 mars krävs anmälan för att delta, max 20 hundar per klass. Anmälan sker endast på vår Facebooksida under inlägget för kommande aktivitet. Först till kvarn gäller.

Lek & Lydnad är en kul träningsstund för dig och din hund! Syftet är att du och din hund ska ha roligt tillsammans och aktiviteterna passar alla hundar, stora som små, unga som gamla.

AVANCERAD
Detta är för dig som känner att du är redo att ta nästa steg. Du har god kontakt med din hund och vardagslydnadens grunder sitter.

NYBÖRJARE
Nybörjare är för dig som har valp, unghund eller är ny som hundägare. Denna grupp passar även dig som känner dig osäker på lydnadsträningens grunder eller behöver lite lättare övningar.

Båda klasserna följs naturligtvis av den obligatoriska fikastunden.  Priset är 100 kr per hund plus 20 kronor för fikat efteråt.

Kommande tillfällen:
26 april, 10 maj, 24 maj.

Obs! Håll koll på våra konton på Facebook och Instagram för viktig information, t ex starttid eller aktiviteten är inställd.

Valpkurs

Alla hundar är olika och behöver olika träningsmetoder. Vi anpassar därför kurserna efter de individer (hundar) som deltar.

Under kursen får valpen jobba med kontaktövningar, att stanna och stanna kvar, aktivering, komma på inkallning och gå fint i koppel.

Du får även lära dig en del om hundars språk och hur de kommunicerar. Vid tredje kurstillfället kommer vi att gå igenom och studera detta lite närmare.

Dessutom får du en genomgång av hur du hanterar din hund, pälsvård och vardagsskötsel – med möjlighet att ställa massor av frågor.

Kursstart: 5 april (fullbokad).
Pris: 1 600 kronor.

Anmäl dig!

Vardagslydnad

Vardagslydnadskurser hålls löpande eller på förfrågan.

Under kursen får hunden bland annat jobba med att gå fint i koppel, sitta kvar, ligga kvar, komma på inkallning samt med kontaktövningar, följsamhet samt annat smått och gott.

Vi anpassar kurserna efter de individer som deltar.

Kursstart: 23 april (fullbokad).
Pris: 1 800 kronor.

Anmäl dig!

Ny i familjen

Här får ni de viktigaste tipsen för att hjälpa hunden att komma till rätta i sitt nya hem. Vi lär er grunden till enkel hantering/pälsvård och vardagslydnad.

Ni får dessutom lära er mer om valpens utveckling fram till vuxen hund.

Nästa tillfälle: På förfrågan.

Anmäl dig!

Barn med hund

Kursen riktar sig hela familjen, men särskilt till barn som vill ha roligt tillsammans med familjens hund. Ni får lära er enkla grunder i hur man tränar sin hund, hur man kan ha roligt på promenaden och några roliga trick.

Ni får även lära er lite om hundars språk och hur de kommunicerar med varandra och oss. Dessutom får ni prova på vardagslydnad, balansövningar, godissök i bollhav och hundslalom.

För allas trivsel och säkerhet är det viktigt att hunden trivs och fungerar ihop med andra barn och hundar samt att barnet klarar av att hantera hunden. Självklart får föräldrar hjälpa till under övningarna.

Kursen lämpar sig för barn från 6 års ålder och uppåt.

Kommande tillfällen:
25 april kl 10-11.30.
Pris: 250 kr/hund och tillfälle.

Anmäl dig!

Privatträning

Om du inte hittar någon kurs som passar dig och din hund eller om du vill få hjälp med något särskilt är du välkommen att kontakta oss för privatträning.

Vi utgår från dina och din hunds specifika behov och skapar en skräddarsydd lösning för er.

Pris: 600 kr/timme.

Anmäl dig!

Följ oss på instagram